WCS wound congress 2024

Op 26 november 2024 organiseert WCS Kenniscentrum Wondzorg weer haar wondcongres in de Jaarbeurs te Utrecht met als thema ‘Verbinden naar de toekomst’.
WCS Wound congress 2024 Woundcare Consultant Society

Het negentiende WCS (Woundcare Consultant Society) Congres zal wederom een eendaags congres worden. Dit in verband met een positieve evaluatie van bezoekers en exposanten om het congres te beperken tot één dag, zoals, zoals we deze ook op 18 april 2023 hebben georganiseerd.

‘Verbinden naar de toekomst’ staat voor ons voor de uitdagingen waar we ook in de wondzorg voor staan:

  1. De toenemende zorgkloof, veroorzaakt door de stijgende zorgvraag en de achterblijvende arbeidsmarkt.
  2. Duurzaamheid, waarbij we in de wondzorg ook moeten gaan nadenken over substantieel verminderen van afval en inzet van hergebruik.
  3. Passende zorg en/of meer zelfzorg, zonder dat het leidt tot bezuinigen, maar daadwerkelijke veranderingen die de kwaliteit niet of nauwelijks beïnvloeden.
  4. Inzet van mantelzorg of informele zorg, ook in de wondzorg?
  5. Kostenbeheersing, kunnen we het allemaal nog wel betalen?
  6. De vraag stellen of alles nog gedaan of geleverd moet worden. Een ethisch lastige vraag.

 

Grote uitdagingen dus, ook voor de wondzorg. Dat zal het centrale thema zijn van ons congres.

Het programma zal zich zoals altijd richten op verpleegkundigen, verzorgenden en (para)medici die geïnteresseerd zijn in wondbehandeling. Het programma is verdeeld over plenaire en parallelsessies waarin ook praktische informatie gegeven wordt over wondbehandelingsmethoden en wondbehandelingsproducten.

Het bezoekersaantal voor deze ene dag is maximaal 1400 deelnemers.

Uiteraard zullen we ook weer een goed gevulde Expozaal met vele participerende exposanten presenteren, want mede dankzij hun deelname kunnen we een dergelijk groots congres neerzetten.

De komende tijd gaan wij het programma invullen. Begin februari 2024 presenteren we het voorlopige programma en start de inschrijving.

Wij hopen dat jij er weer bij bent.

Skip to content