7. Kongres Srpskog udruženja za lečenje rana

Glavne teme našeg kongresa su široko rasprostranjena, ali duboko fokusirana područja u vezi s hroničnim ranama.
7. Kongres Srpskog udruženja za lečenje rana

Osvrćemo se na osnove medicinske prakse u kontekstu hroničnih rana, istražujući uzroke i terapije koje leže u osnovi sporog zarastanja rana vaskularne etiologije. Dalje istražujemo kako metaboličke bolesti mogu izazvati rane koje sporo zarastaju, produbljujući naše razumijevanje kako metabolički poremećaji utiču na procese zacjeljivanja rana.

Posebnu pažnju posvećujemo limfedemu i njegovoj vezi s hroničnim ranama, istražujući kako ova složena patologija utiče na cirkulaciju i regeneraciju tkiva. Ne zanemarujemo ni najmlađe pacijente, pa istražujemo i rane u dječijoj i adolescentnoj dobi, proučavajući kako se ove rane razlikuju od onih kod odraslih i kako se najbolje mogu tretirati.

Uz to, bavimo se temom biofilma, istražujući kako ova složena zajednica mikroorganizama može otežati proces zacjeljivanja rana i kako se može efikasno intervenirati. Na kraju, istražujemo regenerativnu medicinu i njenu ulogu u tretmanu hroničnih rana, ističući najnovija istraživanja i tehnologije koje obećavaju poboljšanje rezultata u liječenju.

Naš kongres pruža platformu za razmjenu znanja, iskustava i najnovijih dostignuća u ovim ključnim oblastima, te poziva sve učesnike da se pridruže u stvaranju boljeg razumijevanja i tretmana hroničnih rana.

Skip to content